Bejelentésstar-wars1-6.5mp.eu
star wars4ever

MENÜ


Keresés a honlapon

Jango FettJango Fett egy híres fejvadász,merénylő és zsoldos volt. A Concord Dawnon látta meg a napvilágot. Szülei halála és nővérének Arlának az elrablása után YE 58-ban mandalori harcosok vették magukhoz és nevelték föl. Évekkel később Fett harcolt a mandalóri polgárháborúban amely konfliktus során a Death Watch szervezetet legyőzték és száműzték a Mandalorról. A harcok során azonban életét vesztette Jango nevelőapja Jaster Mereel.

A háború végeztével Fett elhagyta a bolygót és fejvadász lett. Gyorsan hírnevet szerzett magának és a Galaxis legjobb fejvadászának tartották. Később beleegyezett abba,hogy ő legyen a Köztársaság leendő klónhadseregének genetikai sablonja. Amikor Obi-Wan Kenobi rábukkant a Kaminon elmenekült,hogy csatlakozzon Dookuhoz a Geonosison. Az ezt követő csata során a Mace Winduval vívott párbajban életét vesztette de tovább élt fiában Boba Fettben és abban a több millió klónban akik rövidesen meghatározták a Galaxis további sorsát.

Életrajz
Gyermekkora (YE 66- YE 58)

Egy farmer család fiatalabb gyermekeként látta meg a napvilágot. Családja a Mandalor szektor egyik bolygóján a mezőgazdasággal foglalkozó Concord Dawnon élt. Fett apja lett a bolygó megbízott vezetője miután az előző vezetőt Jaster Mereel száműzték a bolygóról és aki eztán csatlakozott a mandalóriakhoz. Még kis korában Fettet beoltották a Concordon gyakran előforduló Karatos pestis ellen.

Ebben az időben kezdődött a mandalóri polgárháború a Jaster Mereel által vezetett Igaz Mandalóriak és a Tor Vizsla irányítása alatt álló szélsőséges csoport a Death Watch között. Amikor a háború elérte a szülőbolygóját Jango egyszer furcsa lábnyomokat látott a farmjuk közelében. Megkérdezte az apját de az azt mondta neki,hogy csak koldusok jártak ott. Valójában azonban Mereel és emberei menekültek erre. A Death Watch emberei is hamarosan ideértek és követelték a Fett család fejétől,hogy árulja el ellenségei rejtekhelyét. A férfi nem tudta ezért Vizsla bántalmazni kezdte és azzal fenyegette,hogy a családja előtt végez vele. Ekkor Jango anyja hirtelen fegyvert rántott lelőtte az egyik katonát és az így kialakult káoszban a gyerekek el tudtak menekülni. Jangot megmentették Mereel emberei a nővérét azonban Vizsláék kapták el. A szüleiket könyörtelenül megölték.

Vizsla emberei felgyújtották a mezőket de Jango egy öntözőcsőbe vezette be az Igaz Mandalóriakat így el tudtak menekülni a tűz elől. Mivel családja mehalt,otthona pedig a tűz martaléka lett,Fett csatlakozott a mandalóri harcosokhoz. A "győzelem" után Vizsla és emberei a közeli városba menetek ünnepelni. Mereelék itt akartak rajtuk ütni. A magas tetők és szűk sikátorok kitűnő kiindulási pontot nyújtottak a támadás megindításához. A tűzharcban Jango egy bombát helyezett a Death Watch páncélozott járművére és felrobbantotta azt. Ekkor megtámadta egy a szülei haláláért felelős katona azonban végül sikerült megölnie. Ezzel a tettével bizonyított Mand`alornak aki fiává fogadta Jangot. Fett nővére a Death Watch rabszolgája lett és később egy coruscanti elmegyógyintézetbe került ahol YE 19-ig élt.
Fiatalkora

Most,hogy Jango is mandalóri lett ő is kivette részét a harcokból. Első bevetésére a Korda 6-i csatában került sor. Az első információk szerint csak a Korda Védelmi Erők rosszul felfegyverzett,zöldfülűekből álló csapata áll majd velük szemben. Megérkezésük után derült ki,hogy az információk tévesek voltak és Jangoék kemény ellenállásba ütköztek. Hamarosan feltűntek a Death Watch emberei is. Mereel alvezére Montross a veszteségek ellenére megtagadta a visszavonulás parancsot így tovább folytak a harcok. Nemsokára megindult az ellentámadás amit maga Vizsla vezetett.

A támadásban Mand`alor megsebesült és emberei otthagyták. Jango visszasietett nevelőapjához de már nem tudta megmenteni. A karjai közt halt meg. Montross a szállítóhajóknál azt mondta mindenkinek,hogy Jango és Mereel is halott azonban ebben a pillanatban megjelent Fett a vállán nevelő apja holttestével. Montross szerette volna magához ragadni a hatalmat és azt bizonygatta,hogy Mereel utolsó kívánsága az volt,hogy ő vegye át a helyét a halála után. az igazságra azonban hamar fény derült,életét megkímélték de Montrosst száműzték társai. Az új Mand`alor az Igaz Mandalóriak vezetője Jango Tett lett.
A mandalóriak vezére


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!