Bejelentésstar-wars1-6.5mp.eu
star wars4ever

MENÜ


Keresés a honlapon

EndorEndor (más néven a Forest Hold az Endor bolygón, és a Szentély Moon) volt, egy kis erdős hold kering a bolygó gázóriás az Endor bolygón. Egy elvarázsolt világ, Endor volt nevezetes, hogy a natív otthona Ewoks, és mivel a helyét a Battle of Endor, ami miatt a bukását a birodalom és az első halála a császár Palpatine. Közelsége miatt a zord Ismeretlen Régiók, Endor volt egy viszonylag nyugodt kisbolygó előtt és a csata után.

Endor is ismert volt a hatalmas mennyiségű érző fajra támogatta, a kiindulási értékhez képest az egzotikus. Ez javarészt annak volt köszönhető, hogy a szokatlanul nagy számú hajóroncsok Endor tapasztalt, azt képest egy "lakatlan szigetre" az űrben.

Földrajzi jellemzők
domborzati és éghajlati viszonyok

Endor a terep nagymértékben fedezte a hatalmas, szorosan összefonódott fenyő-és vörösfenyő erdők. Ugyanakkor a Forest Hold is tartalmazott, nagy száraz sivatagok és füves síkságok, kis óceánok, eldugott tavak, és a hegység. A hold alacsony axiális dönthető és rendszeresen pályára az óriás elsődleges segített biztosítani a kényelmes környezet. A Forest Hold volt, mérsékelt és enyhe, a sarki sapkák szabályozza a tenger szintje. Flora életet is cambylictus fák és egyéb növények nagy. Endor volt a második hold a gázóriás körül kering, hogy.
Fajok
Ewoks támadó a gorax
érző

Az erdő hold otthont a Ewoks, híres segít legyőzni a Birodalom az Endor-i csata. A másik négy érző őshonos fajok voltak a magasak és félénk Yuzzums, a gyors Teeks, kétéltű Gorphs, és a gonosz és áruló genetikai Ewok unokatestvérek, Duloks. A hold is dicsekedett a többi kicsit idegen lények, mint például a Mount Sorrow, illetve a Napkirály, vagy akár a tündér, mint Wisties.
Semisentient

Számos semisentient fajok is őshonos a hold, köztük a szárnyas Wisties, a ragadozó Grass Star Trek hírmondó, a Gorax, valamint a növény-lények ismert gyermekláncfű harcosok.
Nonsentient

A következő csak néhány őshonos lények teszik ki a Forest Hold az Endor a vadállomány:

* Bark gyíkok
* Blase fa kecske
* Blurrg
* Vaddisznó-farkas
* Bordok
* Caranak
* Csirke
* Churi
* Condor sárkány
* Ferret
* Geejaw
* GiB
* Kecske
* Guapa (Ewok Pony)
* Gurreck
* Korrina* Lámpás madár
* Láma
* Egér
* Munyip
* Octucor
* Bagoly
* Pulga (ló)
* Quarfs
* Nyúl
* Rakazzak
* Nevelés pók
* Rugby
* Juh
* Temptor
* Dögkeselyűk
* Yayax

Hajótöröttek

Amellett, hogy a három érző őshonos fajok (Ewoks, Duloks, és Yuzzum), az erdő hold lakták számos faj leszármazottja hajótörés túlélői, köztük:

* Bobog
* Eodon
* Fleebog
* Frost Giant
* Frost Sprite
* Grudakk
* Gupin
* Az emberi
* Ice Demon
* Icehead
* Jitterbug
* Jawas
* Keet
* Lizard Warrior
* Szerencse Sprite* Mimph
* Mudgub
* Ogre
* Víz alatti lakók
* Phlog
* Quork
* Sanyassan
* Sikoly
* Skandits
* Dúc
* Beszélő fák
* Teek
* Trome
* Tulgah
* Zandor Rocker


előtti császári

A hold története volt, folyamatosan alakítva csillaghajók összetörő a Holt műholdas, hogy új fajok és technológia kellett építeni a helyi politika és ökoszisztéma. Ismert összeomlik is beteges Tremor előtt 1100 YE (bevezetésével Phlogs és Gorax), a Starhunter állatsereglet bárkát mintegy 800 YE (bevezetésével Gupins, Teeks, és a fa kecske), a Free Enterprise 130 YE (bevezetésével Jindas és Tulgahs), a lopott hajó 100 YE (bevezetésével Sanyassan Marauder és a boszorkány Charal), Noa Briqualon az űrhajó 26 YE (könyv Noa Briqualon és Salek Weet), valamint a Towani család starcruiser 3 YU (könyv Cindel Towani és családja).

Endor ben hatályon kívül helyezte védett természetvédelmi terület alatt a Galaktikus Köztársaság, megadva a nevet Sanctuary Hold. Néhány távtartó valaha hallott Endor, nemhogy meglátogatta a Hold. Akik már voltak két típusa van: azok, akik folytatták útjukat, nem akarta vesztegetni az idejüket egy ilyen jelentéktelen pöfeteg a hold, és azokat, akik crash-landolt az erdők miatt a csillagközi anomáliák, mint például a Endor Gate fekete lyuk, a környéken. Ezen utasok kénytelenek voltak firkál az élelmiszer-és menedéket együtt a helyiekkel.

Mivel a hajó eltűnt a régióban, az Endor hold szerzett hírnevet, mint egy "lakatlan szigetre az űrben," s rendszerint nagy ívben.

A hold volt egy Ffib előőrs előtt megállapított klónok háborúja. A klónok háborúja, ez volt a szeparatisták alap fedezte fel Aayla Secura.
Imperial felmérés
Az Endor bolygón látható az erdő hold

Amikor több ezer felmérés csapat küldött a császár a Scout helyeken az új Death Star`s építkezésen, Endor volt az egyik lehetséges helyszín. Az erdő hold eleget a szigorú követelmények által követelt nem kisebb személyiség, mint Darth Vader: a helyet kell a távoli, és rendelkeznie kell a különböző geoszféra képes a fenntartható emberi élet. Endor elhelyezkedése meglehetősen kedvező, a Moddell szektor messze a legtöbb Imperial előretolt állásokat. Lord Vader gondolta, hogy a Forradalom nem számít új alap rejtve eddig a birodalom székhelye a hatalom.

Az első birodalmi felderítő expedíció, Survey Team IX3244-B, vezette Dobd kapitány, aki ajánlotta az Endor hold előtt is ő volt csapata tárni a felszínre. A natív Ewoks vezette csapata körbe-körbe, és a hadnagy Kiviett javasolta, hogy a Ewoks tanulmányozni kell tovább. Érezte voltak potenciális veszélyt jelent az új bázis. Dobás, a hitelt szeretnének felfedezni az új Halálcsillag építkezésen, ügyet sem vetett rá.

Ha hiányzik egy részletes jelentést bosszankodva a császár, aki engedélyezte a bevetését a második kereső expedíció keretében Pfilbee Jhorn. Pfilbee Jhorn csapata tanulmányozta a Ewoks tovább is felfedezték számos más fajok, köztük a Teeks, Goraxes, Yuzzums és Sanyassan kolónia. A végén, csak Pfilbee és két másik túlélte a küldetés és ment offworld.
A "ártalmatlan" Ewok

3 YU, a Birodalom már létrehozott egy kutatási elõõrs az Endor bolygón, lehetővé téve a további vizsgálatot is. Az "ártalmatlan" Ewoks tapasztalt ott nem veszik észre a többiek a birodalmi hierarchiában. Dr. Raygar, szolgája a császár, úgy gondolta, hogy ezek a Ewoks őrzött hatalmas ereklye volt keresték: a Sunstar. Bár ő eredetileg be a Sunstar hogy Palpatine császár, Raygar úgy döntött, hogy egy ilyen hatalmas ereklye a birtokában, tudta megdönteni Palpatine és uralkodj a galaxis maga. Ő használta a Sunstar hogy állítson össze egy pusztító fegyvert.

Az incidens végül végzetesen a Raygar, mint Ewoks szálltak hajóját, ellopta a Sunstar és elmenekült vissza Endor bolygón. Kazz admirális, aki sohasem hitt ebben a Sunstar azon jogát, hogy kezdődik, letartóztatták Raygar árulásért. A leendő császár-húzta rugdossa és sikoltozik a Császár reptéri a végrehajtás. Palpatine, a maga részéről, kíváncsi volt, hogy többet ez erdő Hold.

Visszatekintve, vegyenek egy fontos titkos létesítmény egy kisbolygó már tele vannak intelligens élet nem volt a legokosabb döntés a Birodalom valaha készült. Több mint egy tucat formáit érző élet Endor bolygón, de csak kis százalékát ezek nem Ewoks, és sokan származott offworld. A lépés valójában szándékosan a Palpatine rész: azáltal, hogy az építkezés során a védett szentély hold, tette a Szövetség azon döntését, hogy a támadás egy lehengerlően szívbemarkoló. A végén, természetesen, a császár alattomos természete bizonyult a visszavonása: nem a "vadon élő" azzal fenyegetőzött, a Rebels sohasem nyerte meg az Endor-i csata.

A Birodalom létre előőrs a Sanctuary Holdon, és azt, hogy innen előkészületek történtek annak érdekében, hogy az építkezés a második Halálcsillag is költöztem oda. Amikor a császári csapatok érkeztek megépíteni a pajzs generátor bonyolult és egyéb létesítmények, ezek felfedezték Szövetség kapitány JUNAS Turner, aki eljött, hogy a hold, hogy keresse az új Halálcsillag. Ő fogságba esett, és elküldeni az automatizált börtön állomás Balis-Baurgh, valamint egy Ewok nevű Grael. Ők később menekülni, de már késő volt, hogy tájékoztassa a felkelés a fenyegetés.

Bár a Sunstar most már biztonságosan visszatért a Bright Tree Village, a hatalom nem akadályozta meg Raygar-ból lopás, és így a Ewoks kerülni a Birodalomnak, amikor csak lehetséges. Ezek megvetették a természet ellen elkövetett bűncselekmények állandósult az építési csapat a generátor bonyolult, de nem látott módon elleni küzdelem az ilyen erős ember, különösen a Darth Vader, aki több Ewoks söpört el egy hullám a láng.

Ez a hozzáállás megváltozott, amikor Wicket W. Warrick kiszúrták egy AT-ST zuhanó sziklák alatt Yawari. Ez bizonyította, hogy a törzsi vének, hogy a támadók is meghaltak. A Wicket ajánlására, meglévő csapdák az óriás Gorax módosították, hogy a császáriak elleni küzdelem.
A csata Endor

Bővebben: Battle of Endor

A tér része az Endor-i csata

Mivel a Galaktikus Polgárháború felhívta a közeli években 3-4 YU, a Lázadó Szövetség sztrájk csapat által vezetett Dash Rendar és Luke Skywalker, rögzített információk a cirkáló Suprosa a Kothlis. Megerősítette azt a létezését a második Halálcsillag, építenek át a hold a Endor. Ez nem valósult meg akkor, de Palpatine császár volt szándékosan lehetővé tette a terveket, hogy a rögzítendő, hogy a lázadók is coaxed csapdába.

A lázadó flotta tettek szert, és közel Sullust kérdését H Mothma. Ő és Admiral Ackbar tájékoztatta a harci fáradt szabadságharcosok, hogy a császár lenne, fedélzetén az állomás, továbbá hangsúlyozza annak szükségességét, hogy megnyerjük a csatát, amely mindkét irányban a háború végét. Az egész művelet hangszerelt, hogy koordinálja a flotta parancsnoksága Ackbar, és jelentős Starfighter erő által vezetett Lando Calrissian ugrás Endor hipertéren át, és érkeznek a shieldless, hiányos Death Star. A kommandós csapatot küldenek az elkövetkező egy puccs-de-fő (vagy, a titkos művelet), és tiltsa le a pajzs generátor és projektor ad otthont az Endor hold.

A kommandós csapat élén Han Solo, Leia, Chewbacca, és Luke Skywalker, használják a lopott birodalmi shuttle Tydirium, hogy csúszik korábbi császári védekezéssel és leszállni a Holdra. Után speederbike kerget, Leia fog hiányzik, és más zavart, a csapat zuhant egy primitív csapdába által kitűzött fő őshonos faj, a Ewoks. Eleinte látták, C-3PO, mint egy istenség, és kész feláldozni a fő csapat ünneplés a droid. A lázadók azonban hamarosan felszabadul után Luke Skywalker, egy néhány ügyes trükköt Force, és segítségével a C-3PO megtévesztette a Ewoks a gondolatot a droid rendelkezett erős mágiát is használni fog velük szemben, ha barátai nem szabadult. Ezt követően, Threepio meghódította a Ewoks egy epikus emlékeztetett az eseményekre vezető érkezésüket a hold erdő. A Ewoks majd beiktatták a lázadók saját törzsének nagy lelkesedéssel, megerősíthetjük az együttműködési szemben a császáriak az elkövetkező csata, amelyben a Ewoks lenne kulcsfontosságú szerepet töltenek be.
Tűzijátékok egész Endor, Bespin, Tatooine, Naboo, és Coruscant ünnepli a vereség a birodalom

A lázadó flotta ugrott insystem, kész támadás a Halálcsillag. A pajzs még mindig felfelé, a hatalmas császári flotta mutatta magát, fűznek a lázadók között, és a pajzsot, és az éghajlati csata kezdődött. Luke, aki önként hagyta elfog a császáriak teljesítése Darth Vader a reményt fordult vissza a fényt, nézte a császár tornya a Halálcsillag, mint Palpatine csapda kibontakozott. A hold alatt, Han Solo és a csapat elfogták. Dolgokat, komoly pillantást vetett rá, mint a pajzs maradt ki, és Ackbar elrendelte az egyetlen dolog, amit a flotta tehet: támadás a császári flotta.

De Rebel szerencse. A Ewoks, köszönhetően egy rögtönzött figyelemelterelés származó C-3PO és R2-D2, megtámadták a groundside Stormtrooper légiók, és a lázadók különítmény vette igénybe a zavart. Annak ellenére, hogy a korai kudarcok, a Ewoks és a kommandósok verte a Birodalom gerilla-taktika, de a Ewoks "jelenléte volt a katalizátor szükséges. Az űrben, a flotta sikerült túl minden esélye a támadó a császári flotta. Több hajó, beleértve a Super Star Destroyer Executor, alá került a fegyvereket a Szövetség flotta. Egyéni csapata végül elpusztította a pajzs generátor, Lando Calrissian, Tycho Celchu, Wedge Antillák, és egy maroknyi más pilóták leszállt a most shieldless csata-állomás belsőségekre, hogy elpusztítsa a mag, és Luke Skywalker, aki tanúja volt Anakin Skywalker megválthatja magát a szellem Darth Vader és Palpatine császár ölni, alig tudnak elmenekülni az apa, aki nem élte túl elég hosszú, hogy szálljon le a Death Star vele. Ez volt a győztes nap a Szövetség. Hamarosan, versenyek az egész galaxis-tól Tatooine-ra, hogy Coruscant lenne ünneplők, és hamarosan a Lázadó Szövetség volna fejlődni az Új Köztársaságot. Azonban, hogy állami támogatás ebben az átmeneti, a Szövetség a Szabad Bolygók jött létre, és Endor bolygón jött létre, mint az ideiglenes fővárosa.
Nagai Invázió

A béke nem maradt sokáig az Endor bolygón, mivel a terjeszkedő taktikát a Nagai. A Nagai volt egy idegen faj az Ismeretlen Régiók és találkozott a Szövetség a Szabad Bolygók számos alkalommal, de ezek csak kisebb feladatok határozni az alapokat, hogy invázió a galaxis. 4 YU tették a nagy támadást Endor bolygón, hogy megteremtse a Szövetség a szíve, és kiindulási az új konfliktusok.

A Nagai is támogatott a császári erők Lumiya közelébe került a győzelem, hanem a hősi tevékenységét Luke Skywalker és Lando Calrissian segített megmenteni a napot, és hogy a győzelmet a Szövetség. Ugyanakkor volt egy üres győzelme, mivel már költségét a Szövetség a sebesült, és már kezdett egy új galaktikus konfliktus fenyegetett, hogy mindent, hogy a szövetség már nyert.
Grand Admiral Thrawn válság

Követően a második csata Endor bolygón, a bolygó maradt többnyire egyedül a két New Köztársaság és a császári csapatok, mert eltolják a hangsúlyt a többi csaták és területek állítását. Öt évvel a csata után az Endor, Leia Organa Solo Endor választotta, mint a randevú Khabarakh. Amikor Khabarakh megérkezett, otthagyta a Millennium Falcon a pályája Endor mellett utazott a Khabarakh a Honoghr. Valamivel később, a Grand Admiral Thrawn jött Endor s hozta a Falcon fedélzetén a hajó után felfedezi, hogy a pályán. Míg Endor, Thrawn találkozott Mara Jade, és miután ígéretes igen kedvező feltételekkel cserébe a helyét a Katana flotta, s követte őt, és tudta, hogy rövid időre elfog Talon Kardde.

Még öt év után, Force érzékeny egyének még mindig képesek érezni a zavart, hogy a Force által okozott első császár halála Palpatine, különösen akkor, ha hajó halad át a helyet, ahol a második Halálcsillag is felrobbant. Míg Endor, mind Leia Organa Solo és Mara Jade érezte bizonyítékot a császár halála, ami Mara Jade nevezni, mint ami nem nagyon kellemes.
Egyetem Sanbra tanulmányok

12 YU, biológusok, a University of Sanbra tanult és katalogizált a sok nem-őshonos és kevésbé ismert hazai életformáitok az Endor határozhatják meg, hogyan éltek együtt. A tanulmány vezetője professzor Mankuskett. Összpontosítottak a Jindas, Gupins, Duloks, Phlogs, Grass Star Trek hírmondó, Makants, pitypang Warriors, Tree Kecske és Wisties. Azt remélték, a tanulmány azt hiányosságokat orvosolja a hiányos felmérések birodalmi felderítő katonák előtt Endor-i csata.
Második Galaktikus Polgárháború
Egy másik vélemény az Endor bolygón

40 YU, a konfliktus a Galaktikus Szövetség és Corellia robbant be a teljes körű háború. Jacen Egyéni esett át a sötét oldalra az Erő és felvette a Darth nevet Caedus. Amikor a becsapott Caedus Ben Skywalker a megölése volt Galaktikus Szövetség vezetője az állami Cal Omas, a Jedi visszavonta a támogatást, annak ellenére, hogy Caedus vette a diákok a Jedi Praxeum a Ossus túszként. Után a Galaktikus Szövetség Kashyyyk támadást indított Caedus már elhajtották, a Jedi költözött Endor bolygón.

A Jedi vette fel tartózkodási egykori császári létesítmények is találhatók az Endor bolygón. Sokan azok StealthX harcosok voltak elrejtve, ahol törmelék a felrobbanó Halálcsillag II teremtett ég övezetben a felszínen Endor. A túlélő fiatal diákok megmentett Ossus volt elrejtve egy sor barlangok az Endor bolygón, hogy megvédje őket a Darth Caedus míg sokan az idősebb Jedi és szövetségeseik költözött, hogy aktívan ellenzi Lord Caedus.

Tenel Ka utazott Endor után nem sokkal Caedus raboltak Allana az anyja, és találkozott a Grand Master Luke Skywalker. Luke tájékoztatta Tenel Ka, hogy a Jedi érdekében segítene megmentse lányát az Anakin Solo.

Általános Tycho Celchu később utazott Endor kapitánnyal Syal Antillák és a relé hivatalos kérelmet a Galaktikus Szövetség kormányt, hogy az Új Jedi Rend vissza a szolgáltatás a Galaktikus Szövetség. Még akkor is, ha azt hitték, hogy a kérés származó admirális Cha Niathal, vagy legalább a frakciók a Galaktikus Szövetség hűséges hozzá, Lukács visszautasította az ajánlatot, mert lehetett volna hagyni, hogy az a kegyelem a Darth Caedus. Megvalósítása Általános Celchu jelentést fog a helyét a Jedi alap feletteseit és Darth Caedus előbb-utóbb megtanulják, ahol a Jedi bújtak, Luke úgy döntött, hogy a Jedi hagyná Endor előtt Caedus volna ellen a Jedi.

Mielőtt a Jedi elhagyott bázisukat Endoron az Átmeneti Köd, Ben Skywalker találkozott nagynénjével Leia Organa Solo és unokatestvére, Jaina Solo beszélni az ő meggyőződését, hogy Alema Rar nem volt felelős az anyja halála.
szerkesztés A színfalak mögött
Eredete
A darab concept art a császári előőrs az Endor bolygón

"En-Dor" a héber neve, a város ősi Kánaán szerepel a Bibliában, ahol egy nagy győzelem volt, nyert a Deborah és Barak mint Sisera és Jabin, nagyon hasonló a győzelem, amit nyert a Rebellion és Ewoks alatt a császári csapatok. Más bolygókon az Endor rendszerben hasonló nevek (Dor és Megiddó), amint azt a rendszer csillag (Ibleam). Hasonlóképpen, a bibliai könyv a bírák, a bíró Gedeon sikeresen legyőzi a számszerűen mérhetetlenül túlerővel közelében En-Dor. A párhuzamot a csata, és a csata ábrázolt Return of the Jedi nyilvánvaló. Is, az 1 Sámuel 28: 8-25, Saul király látogatást a boszorkányok En-Dor a tanácsot, nagyon hasonló a nightsister Charal volt ügyvédje King Terak.

Korábbi tervezetét Return of the Jedi először azonosították az erdő hold a Green Moon, majd Ius-Endor bolygón. Eredetileg Green Moon volt, azt jelentette, hogy keringő volna Abbadon-más néven Coruscant-mellett két Halál Csillag alatt áll.

A shareware számítógépes játék szökési sebességet, van egy hold nevű Endor bolygón. Szerint az in-game leírás, ez fedezi a magas fák. Nem történik utalás a kis fuzzy őshonos állatokat érző, vagy bármi hasonló, a Death Star.

Három film, egy egész sorozat, és egy képregény alapú körül, Endor egyik legnagyobb dokumentált helyeket, a Star Wars univerzumban, tekintettel a helyek és a fajok. A valós világban helyet Endor a Redwood Nemzeti Park Kaliforniában.
Eltérések a kánon
Endor, a "lakatlan szigeten a tér" lett az új otthona, akik áldozatul esett a navigációs veszedelem.

Az Endor bolygón soha nem volt látható olyan jelenetek A jedi visszatér meg a hold erdő, amely tény a novelization kifejti, megerősítvén, hogy elpusztult egy ideig a korábbi, és hogy a hold már kering a csillag egy bolygó pályája a saját. Azt is meg kell jegyezni, hogy a két hely csatajelenetek, rózsaszínes bolygó látható a háttérben, a közelben az erdő hold. Egy másik lövés bemutató TIE vadászgép repül felé a Death Star (és a kamera) több Star romboló a háttérben mutatja rózsaszínes bolygó. Ez, párosulva azzal, hogy a Hold nélkül a bolygó maga is kell meghatározni, mint egy bolygó a saját jogán, okozott néhány rajongó a feltételezés, hogy ez a rózsaszínes bolygó valójában Endor, és a regény rossz. Ezen túlmenően, a nagy test, talán az Endor bolygón, látható az égen során néhány jelenet a két Ewok telefilms (karavánja Courage: Egy Ewok Adventure és Ewoks: Harc az Endor), bár ez nem nagyon hasonlítanak a bolygó látható A Jedi visszatér. Star Wars: Battlefront II mutatja az Endor bolygón, mint egy nagy kék bolygón, esetleg egy gázóriás, amikor a Galaktikus Conquest módban.

Egyes rajongók ismered a fizika is megjegyezte, hogy ha a megsemmisítése a Halálcsillag II valóban megtörténtek-e, mint látható, a Hold lett volna lakhatatlanná tette. Ezt hívják az Endor holokauszt. Még mindig sok spekuláció ezen a ponton, bár több megoldást is javasoltak, mint a Forradalom hoz nagy, hordozható pajzs generátorok, hogy megvédje a hold a radioaktív csapadék, vagy az Endor kapu alatt alakult a robbanás a második Halálcsillag, ami megmagyarázza, ahol az összes lebegő törmeléket ment (mint ahogy azt a TFN).

Battlefront II: Prima Hivatalos Game Guide is, hogy Endor bolygón található Ismeretlen régiók helyett a Külső Perem területek.


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!