Bejelentésstar-wars1-6.5mp.eu
star wars4ever

MENÜ


Keresés a honlapon

Kit FistoKit Fisto kiváló nautoliai férfi Jedi mester volt. Már a Geonosison is megmutatta tehetségét, hősiesen vezette az egyik klón századot. Ezek után a háború idején több fontos küldetésben is részt vett.
Klónok háborúja

22 YE. Dooku gróf vezetésével rendszerek ezrei szakadtak el a Köztársaságtól. Kit Fisto jelen volt Yoda és Mace Windu mesterek Palpatine kancellárral való tanácskozásán, amikor Windu mester kijelentette, hogy háború esetén a Jedik önmagukban nem lesznek képesek megvédeni a Köztársaságot, hiszen ők a béke őrei, nem katonák.

Mikor Obi-Wan Kenobi mester jelentést tett a geonosisi szeparatista lépésekről, Kit Fisto is azon Jedik között volt, akiket Mace Windu a Geonosisra vitt. Az arénában Kit jól harcolt, s egyike volt azon 16 Jedinek, akik életben maradtak a klónhadsereg érkezéséig. A gyors kimenekítés után Kit Fisto egy klón hadtestet vezetett a szeparatisták droidserege ellen.

Később, őt választották meg a geonosisi arénában meghalt Coleman Trebor helyére a Jedi Nagytanácsban. Bár vonakodott elfogadni a meghívást, szerényen alkalmatlannak találva önmagát, végül mégis elfogadta a jelölést.

A háború idején Fisto több fontos feladatot is kapott. Segített megállítani Mon Calamarin a mon calamariaknak a quarreneket, élükön Tikkes szeparatista vezetővel. Később a Hypori bolygón Grievous tábornok seregeit többedmagával sikerült feltartóztatnia. Fisto mester volt az első, aki megállított egy JK-13-as droidot. A JK-13 egy veszedelmes élőlény volt, ami legnagyobb hasznát egy Jedi elleni küzdelemben mutatta meg.

Amikor Nute Gunray megszökött a köztársasági fogságból, lenyomozták, a nyom pedig egy távoli bolygóra vezetett. Egy klón egység és a tanítványa ott várták amíg oda érkezik Fisto mester, mert a Tanács őt látta alkalmasnak a feladatra. Amikor megérkeztek, egyből behatoltak az építménybe. Először pár rohamdroidot öltek meg, mert úgy hitték, hogy a helytartó oda menekült, de csak a hologramját találták ott. Rájöttek, hogy Grievous búvóhelyén tartózkodnak. Ekkor értesítették Fisto mestert a kint őrködő klónok, hogy Grievous hajóját észlelik. Grievous érkezése után rögtön összecsapott Fistóval, akinek sikerül levágnia két lábát, de az orvosdroid megjavította a tábornokot. Nemsokkal ezután Fisto tanítványát Grievous megölte. Fisto mester épp készült távozni a bolygóról, de a kiborggal találta szembe magát. A küzdelem el kezdődött. Fisto mester levágta a tábornok egyik csuklóját és el vette tőle az egyik kardot, így két kardal harcolt tovább. Már közel volt a győzelem, amikor megjelentek Grievous testőrei, a magna testőrök. Fisto mester nem bírt velük, de sikeresen elmenekült. Később a tanácsnak adott beszámolót az akcióról: a Tanács sajnálattal hallotta az ifjú jedi lovag elvesztését.

A háború utolsó napjaiban Coruscanton volt és a Jedi Tanácsban figyelte, ahogy Palpatine fokozatosan fölszámolja a demokráciát és már a Jedi Rend felett is befolyásra törekszik. Mikor Mace Windu mester Anakin Skywalkertől megtudta, hogy Palpatine Főkancellár a Sith nagyúr akit kerestek, Windu mester úgy döntött, hogy azonnal cselekedni kell s elindult, hogy letartóztassa a főkancellárt, de a biztonság kedvéért magával vitte Kit Fistot, Agen Kolart és Saesee Tiint. Palpatinera az irodájában találtak rá, s mikor Windu mester megadásra szólította fel a főkancellárt, az előrántotta az eleddig elrejtett fénykardját és villámgyorsan lecsapott a Jedikre. A Sith nagyúr azonnal végzett Agen Kolarral és Saesee Tiinnel, de Kit Fisto a fénykardvívás első formájának nagymestere volt, s így képes volt egy rövid ideig kivédeni a Sith Lovag támadását, de Palpatine csakhamar belevágott Fisto mester mellkasába egy precíz ütéssel.

Aayla Secura Jedi lovaghoz gyengéd szálak fűzték, egyesek szerint nagy szerelem volt kettőjük közt.
szerkesztés Kinézet

Fisto mester kétéltű élőlény, bőrének színe zöld, kiválóan tud úszni, ujjai között hártya feszül. Fejéből hosszú nyúlványok meredeznek ki. Szemei nagyok és feketék, s nem képes a pislogásra, mivel szemhéjai nincsenek.
Érdekesség

* Kit Fistot a Men in Black - Sötét zsaruk című film „Polip” nevű idegen fajáról mintázták.

* Eredetileg Kit Fisto Sidious új tanítványa lett volna, ám végül úgy döntöttek, hogy ember legyen az, így lett Dooku gróf.

* A Sith-ek bosszújának regényváltozatában Kit Fisto sokkal tovább bírta a küzdelmet Palpatine ellen. Bár halálát nem írja le pontosan a szerző, hanem metafórákon keresztül. Anakin Skywalker a főkancellári irodába érkezvén megtalálja Kit Fisto fejét Palpatine asztalán.

A Jedi Főtanács (YE 19)
Yoda Mace Windu Ki-Adi-Mundi
Plo Koon Saesee Tiin Anakin Skywalker
Coleman Kcaj Kit Fisto Shaak Ti
Agen Kolar Stass Allie Obi-Wan Kenobi


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!