Bejelentésstar-wars1-6.5mp.eu
star wars4ever

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


Keresés a honlapon

Obi-Wan KenobiObi-Wan Kenobi, száműzetése alatt Ben Kenobi, egy Jedi mester volt, aki jelentősen befolyásolta a Galaxis történelmét a Galaktikus Köztársaság hanyatlása idején. Kenobi mentorai Yoda és Qui-Gon Jinn voltak, a tőlük szerzett tudását pedig Anakin és Luke Skywalkernek adta tovább. Az Erő segítségével még halála után is segített az ifjú Jedik képzésében, ezzel fontos szerepet játszott Luke Skywalker új Jedi Rendjében.

YE 32-ben Kenobi lett az első Jedi ezer év után, aki legyőzött és megölt egy Sith nagyurat, amikor végzett Darth Maullal a nabooi invázió során. Később korábbi padawanja és közeli barátja, Darth Vader felett is diadalt aratott a Mustafarlon, bár nem ölte meg őt. Kenobi mesterként a Jedi Nagytanács utolsó tagjai közé tartozott a Galaktikus Köztársaság bukása előtt. Jedi nagytábornokként vezette a Köztársaság csapatait a klónok háborújában. Egyik volt azoknak, akik túlélték a Birodalom bosszúhadjáratát a Jedik ellen.

Életrajz
Fiatal kora
Naboo blokádja és a Klón Háborúk előtt

YE 32-ben Obi-want és mesterét, Qui-Gon Jinnt, Valorum főkancellár megbízta, hogy tárgyaljanak a Kereskedelmi Szövetséggel, Naboo blokádjának feloszlatásáról. Mikor a mester és padawanja megérkeztek a hajóra, TC-14 fogadta őket. Qui-Gon erős félelem-rezgéseket érzett a hajón, mivel a hídon tartózkodó Nute Gunray helytertó megijedt, hogy a követek Jedik. Szétlövette a hajót, mellyel érkeztek, s Darth Sidious parancsára megpróbálkozott a megölésükkel. Kenobi és Qui-Gon sikeresen túlélték a mérges gázt, s megküzdöttek a megölésükre küldött droidokkal. Ezután egy csapatszállítón lejutottak a bolygóra. Az invázió alatt találkoztak egy Jar-Jar nevű gunganel, aki elvezette őket víz alatti városukba. Innen egy Gungan bongoval mentek tovább, a tengeralattjárót Obi-wan vezette el a bolygómagon át Theed-be. Itt a jedik megküzdöttek a királynőt őrző droidokkal, s elmenekítették őt a bolygóról.
A kiválasztott

A Nabooi hajónak ezután a sivár Tatooineon kellett landolnia, mivel új hiperhajtóműre volt szüksége. Mos Espában meg is találták a megfelelő üzletet, Watto boltját. A toydari nem fogadta el a hajtóműért a köztársasági váltókat, ezért valahonnan helyi pénzt kellett szerezniük. A boltban dolgozott egy rabszolga, Anakin Skywalker, aki felajánlotta, hogy saját légifogatjával versenyzik a Bonta-Est futamon. Wattoval megegyeztek, hogy ha a fiú nyer , megkapják az alkatrészeket. Qui-Gon azonban titokban kötött egy másik fogadást is: ha Sebulba veszít, a fiú felszabadul. Ha nyer, akkor Watto megkapja a hajójukat. A kereskedő ebbe is beleegyezett. A versenyt a fiú nyerte, kiről kiderült, hogy vérében a midichlorián-koncentráció elképesztően magas. A beüzemelt alkatrészekkel el is indultak Coruscantra, de ekkor Kenobi mesterére rárontott egy titokzatos támadó: Darth Maul. Szerencsére Qui-gon egy csellel elmenekült. Coruscanton a jedi tanács nem hitte el Qui-Gonnak, hogy Anakin a kiválasztott, ám a mester úgy döntött, hogy ő lesz a fiú mestere - mondván, hogy Obi-wan már elég felkészült a próbákra. Ez féltékenységet váltott ki Kenobiban.
Visszatérés a Naboora és párbaj Darth Maullal
Klónok Háborúja
Jango Fett üldözése
A Geonosisi csata
Korai hadjáratok
Rotta keresése
A Malevolence
A Bothawui csata idejében
Dooku elfogása
Az Orto Plutoniai krízis
A Kék Árnyék vírus
A Rylothi csata
A Holokron ellopása
A második Geonosisi csata
Csata Saleucaminál
Küldetés a Nelvaanra
A lépegetőtrón és Coruscant előtt
A háború véget ér
Hősök harca
Ben Kenobiként
A kör bezárul
Luke segítője
A Hothi csata körül
A jedi visszatér
Megjelenések

* Darth Maul

George Lucas: Csillagok háborúja (Kozmosz Könyvek, 1984 [ISBN 9632115759])

Donald F. Glut: A Birodalom Visszavág (Kozmosz Könyvek, 1981 [ISBN 9632114884])

James Kahn: A Jedi visszatér (Kozmosz Könyvek, 1985 [ISBN 9632116410])
A Jedi Főtanács (YE 19)
Yoda Mace Windu Ki-Adi-Mundi
Plo Koon Saesee Tiin Anakin Skywalker
Coleman Kcaj Kit Fisto Shaak Ti
Agen Kolar Stass Allie Obi-Wan Kenobi


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!