Bejelentésstar-wars1-6.5mp.eu
star wars4ever

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


Keresés a honlapon

Leia OrganaLeia Organa Solo, születési nevén Leia Amidala Skywalker, legendás politikus, diplomata, forradalmár és később az új Jedi Rend Jedi lovagja volt. Padmé Amidala szenátor és Anakin Skywalker Jedi tábornok lányaként, Luke Skywalker testvéreként látta meg a napvilágot. Nem sokkal születése után az alderaani Breha és Bail Organa fogadta örökbe, így az Alderaan hercegnője lett. Szenátorként a galaktikus polgárháború egyik fontos vezetője volt, több későbbi konfliktusban is jelentős szerepet játszott. Az Új Köztársaság megalapítása után hozzáment Han Solóhoz, akitől három gyermeke született: Jaina, Jacen és Anakin.
szerkesztés Élete
Születése, örökbefogadása


Obi-Wan Kenobi: „Egy kislány.”
Padmé Amidala: „Leia.”
―Obi-Wan és Padmé Leia születésekor

Leia a félreeső Polis Massa aszteroidán született YE 19-ben, nem sokkal a Galaktikus Birodalom kikiáltása után. Csupán pár másodperccel később meghalt az édesanyja, Padmé Amidala, ezzel ikertestvérével, Lukeval árvák lettek.

Obi-Wan Kenobi és Yoda tudták, hogy az Erő rendkívül erős lesz a két kisgyermekben, ezért el kell rejteni őket Palpatine császár elől. Úgy döntöttek, hogy a kicsiket külön, két helyen kell felnevelni, hogy a Sithek ne érezzék meg a jelenlétüket. Lukeot a tatooinei rokonaihoz, Beru és Owen Larshoz küldték, Leiát pedig Bail Organa alderaani szenátor és felesége, Breha Organa királynő fogadta örökbe. Nevelőszülei után Leia Amidala Skywalker a Leia Organa hercegnő nevet kapta. Tizenkilenc évnek kellett eltelnie, hogy a két testvér újra lássa egymást.

„Én örökbe fogadom a kislányt. A feleségemmel amúgy is terveztünk ilyet. Szerető szülei leszünk.”
―Bail Organa szenátor

A nabooi szenátor és a bukott Jedi lovag kislánya szerető szülőkre talált az Organa-családnál. Nevelőszüleinek nem lehetett saját gyereke, így Leia lett az alderaani uralkodói ház örököse. Bár az Organa szülők sosem tagadták, hogy Leiát örökbe fogadták, nem árulták el lányuknak, hogy valójában kik a szülei és hogy van egy ikertestvére.

Bár Leia okosabb volt mint a többi korabeli gyerek, soha nem mutatta jelét, hogy Erő-érzékeny lenne. Nevelőapja ennek kifejezetten örült, mert tudta, hogy Palpatine birodalmában Erő-érzékenynek lenni csupán teher. Leia mégis örökölt egy különleges képességet igazi apjától: amikor YE 18-ban gondviselője, Memily neki akart hajolni egy kilazult korlátnak, Leia odadobta egyik játékát és így figyelmeztette őt a veszélyre.

Emiatt az eset miatt figyelt fel a Birodalom először Leiára. A különleges képességekkel rendelkező gyerekek híre szerte a Galaxisból hamar eljutott Coruscantra. Leia ügyének kivizsgálásával Ferus Olin és Hydra végrehajtókat bízták meg. Olin korábban Jedi tanítvány volt, kettős ügynökként pedig megpróbálta megóvni a tehetséges gyerekeket a császártól. Az Alderaanra Obi-Wan Kenobi óhajára érkezett. Olin eltusolta az ügyet, mondván, hogy csak szóbeszéd volt, így Leia öröksége titokban maradhatott. Kiderült, hogy a Birodalom informátora Deara Antilles, a királynő testvére volt, mégis örökre száműzték őt az uralkodói családból. Olin letelepedett az Alderaanon, hogy titokban megóvja Leiát a sötét oldaltól és a Birodalomtól.


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!