Bejelentésstar-wars1-6.5mp.eu
star wars4ever

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Keresés a honlapon

Mace WinduMace Windu egy korun Jedi mester volt, akit Yoda nem sokkal a geonosisi csata előtt a Rend Mestere címmel ruházott fel. Windu Haruun Kal világából származott, és a nagy Jedi tisztogatás előtt a Jedi Nagytanács egyik utolsó tagja volt. Bár bölcsessége legendás volt és nagy súlya volt a szavának, Yodát a kora miatt jobban tisztelték nála. A Galaxis egyik legjobb vívójának mondhatta magát. Kifejlesztett egy új küzdőstílust, a vaapadot, amit mindössze két ember tudott megtanulni, és csak Windu tudta úgy alkalmazni úgy, hogy közben nem állt át a sötét oldalra. Azt beszélték, hogy csak Yoda és Dooku tudná felvenni vele a versenyt vívás terén. Egész életében a Jedi Rendet szolgálta, sok Jedit tanított, köztük Depa Billabát és Echuu Shen-Jont. Ő vezette azt a 212 Jedit, akik a Geonosisi csatában harcoltak és ő volt az, aki legyőzte a hírhedt fejvadászt, Jango Fettet. A klónok háborúja idején is hű maradt a Galaktikus Köztársasághoz, és gyakran a legvéresebb csatákban vezette a köztársasági csapatokat. A háború végén szembenézett Darth Sidiousszal, akit le is győzött, de Anakin Skywalker árulása miatt végül Sidiusnak sikerült megölnie Windut.

Életrajz
Fiatalkora


„Tudtam, hogy sikerülni fog. Velem volt a józan eszem, az Erő és a két lábam.”
―Mace Windu a Hurikanen

Mace Windu a Haruun Kal bolygón élő Ghôsh Windu klánba született. A szülei halálát követően hat hónapos korában vitték a Jedi Templomba. Mint minden ifjút őt is Yoda mester tanította. Később T`ra Saa mester tanítványa volt egy rövid ideig. Nem sokkal később tudomást szerzett szokatlan képességéről,hogy töréspontokat lát az Erőben. Ezzel a képességével bepillantást nyerhetett néhány jövőbeli dologba, például látta a fénykardját amit később meg is épített. Bár Mace kiemelkedett társai közül a Jedi Nagytanács nem engedte meg neki,hogy megépítse azt a kardot amit a látomásaiban látott. Amikor 14 éves volt tájékoztatta a Tanácsot,hogy szeretné megkeresni a legtökéletesebb alkatrészeket amikből fénykardot lehet csinálni. Ezt engedélyezték neki és egymaga küldték el Hurikane világába. A küldetésén szembe kellet néznie a bennszülöttekkel akikkel szemben az Erő segítségével megállta a helyét. A harcban megsebesítette az egyik bennszülöttet akit meggyógyított. Hálából megajándékozták egy különleges kristállyal ami ibolyaszínű volt és a kardba építése után ibolyaszínt kölcsönzött a pengének. Egy időben Eeth Koth fegyverét használta amit egy rituális szertartáson cserélt el vele a sajátjára. A következő másfél évtized során sok küldetésen vett részt. Csecsemő kora óta először járt a Haruun Kalon (ahol megtanulta a Korun nyelvet) és megölte szülei gyilkosát Uda-Khalidot. Élete során sok Jedit képzett ki köztük Echuu Shen-Jont (a nagy Jedi tisztogatás egyik túlélője) és Depa Billabát aki a Jedi Nagytanács tagja lett. Miután ráakadt egy Darrus Jeth nevű fiúra egy ideig edzette bár hivatalosan sose volt a padawanja.
Jedi mester
Windu a Jedi Nagytanács megbecsült tagjaként.

Mace gyorsabban fejlődött mint a társai és hamar Jedi mester lett belőle míg végül a Tanácsba is bekerült 28 éves krában,ezzel ő lett a legfiatalabb Jedi aki valaha is tag lehetett. Ebben a megtiszteltetésben azután lett része,hogy az Arkanian forradalom idején legyőzte Gormot. Miután tanácstag lett a kardját egy értékes fémmel electrummal vonta be. Végül megkapta a Rend mestere címet így ő lett a tanács elnöke és a második legmagasabb rangú Jedi Yoda nagymester mögött. Kitűnő vívótudással és diplomáciai érzékkel rendelkezett és sokat tudott a Rend történelméről. Ő volt volt a Tanács összekötője a főkancellárral. Jedi mesterként is sok diplomatikus és békefenntartó küldetésen járt például a Yinchorron és a Malastareon. Harcolt a Stark hyperűr háborúban és tanácsokkal látta el Finis Valorum főkancellárt a Flail nevű terrorszervezet felszámolásával kapcsolatban. Egy másik küldetésen ami a Nar Shaddaara szólt korábbi tanítványával Depa Billabával ment. Egy állat csempész szervezet felszámolásán munkálkodtak. Egy megvadult Akk kutya és megannyi bűnöző legyőzése árán sikerült megszüntetni a szervezet tevékenykedését.
A klónok háborúja
A geonosisi csata
Harc a Geonosisi arénában.

YE 22. Obi-Wan Kenobi mester felfedte Dooku valódi szándékát de küldetése közben foglyul ejtik. A harci konfliktus kialakulása a Galaktikus Köztársaság és a Független Rendszerek Konföderációja között elkerülhetetlen. Mace Windu több tucat Jedi élén a geonosisi arénába utazik,hogy kiszabadítsa Obi-Want,Anakint és Padmé Amidala szenátort. A három fogoly sikerrel küzdött az életéért de sarokba szorították őket. Ekkor Windu és a többi Jedi felfedte magát. Egy rövid de kemény csata során Mace lefejezte Jango Fett fejvadászt. Fett halálát évezredekkel korábban egy Darth Traya nevű Sith már megjósolta. A csatában sok Jedi elesett és a maroknyi túlélőt a harci droidok serege teljesen körbevette. De Yoda és a vele érkező klónkatonák megmentették őket. Windu üldözőbe akarta venni Dookut de három Sötét Ministráns állta útját. Mire legyőzte őket Dooku elmenekült. A Geonosisi csatát követően Windu átadta a Rend mestere címet Yodának.
Ruul


Több hónappal a Geonosison történt események után Winduval kapcsolatba lépett egy régi barátja Sora Bulq aki egy olyan Jedikből álló csoportot vezetett ami nem akart harcolni a háborúban. A találkozóra a Ruulon került sor. Rövid társalgás után Bulqot megtámadta Dooku egyik tanítványa Asajj Ventress és megölte a padawanját. Windu egy másik Jedi társaságában üldözőbe vette a merénylőt. Ventess azt állította,hogy őt Windu küldte és ezzel össze zavarta a másik Jedit. Windu rájött,hogy Bulq tudta nélkül senki sem jöhet a Ruulra, ekkor már tudta az igazságot. Bulqot a padawanja holteste fölött térdelve találta meg. A Jedi nem tagadta,hogy csatlakozott a Konföderációhoz és azt is elmondta miért:szerinte őt soha nem vette figyelembe a Tanács és sose adtak neki igazat. Egy rövid kardpárbaj után végül Windu nyert. Ezután az életben maradt Jedikkel visszatért a Coruscantra.
Jedi tábornok
Mace Windu a klónok háborúja idején.
Windu mester, és klónkatona csapatai a Dantooinei csatában
A háború alatt Windu az Alfa rendszer hadseregének tábornoka volt. A dantooinei csatában egymaga legyőzött egy sereg B2-es szuper harci droidot és egy szeizmikus tankot,sok droidot a puszta kezével aprított fel. A rajzokat amiket egy fiú készített a helyszínen birodalom-ellenes propagandaként használták a galaktikus polgárháború idején.
Haruun Kal

„Nem kell győznünk,harcolnunk kell.”
―Mace Windu

Hat hónappal a Geonisisi csata után Windu a szülőbolygójára utazott,hogy megkeresse korábbi padawanját Depa Billabát. A bolygó fővárosában Pelek Bawban kétszer is megtámadták de sikerült összetalálkoznia Depa társaival akiket azért küldött,hogy vezessék el hozzá korábbi mesterét. Az út egy dzsungelen keresztül vezetett ahol három Sienar Turbostorm harci gép támadt rájuk de sikeresen elpusztították mindet. Az állandó támadások során Mace három társa Chalk,Lesh és Besh meghaltak. Miután találkozott Depával legyőzte Kar Vastort és visszatértek a Coruscantra. A Haruun Kalon Windu álmaiban sok Jedi halálát és a Jedi Templom lerombolását látta és azt,hogy a Yuuzhan Vongok elfoglalják és átalakítják a Coruscantot.
A rylothi csata
Windu és két kón egy MTT tetején.

A Szenátus Anakin Skywalkert és padawanját Ahsoka Tanot küldte,hogy áttörjék a Ryloth körüli Szeparatista blokádot. Csak ezután indulhatott meg a földi offenzíva aminek célja az volt,hogy felszabadítsa a bolygót a Szeparatista megszállás alól és ezzel megmentse a Twi`lek lakosságot a haláltól. A kezdeti támadások nem hoztak sikert,a blokád kitartott,eközben köztársasági csapatok hatalmas veszteségeket szenvedtek. Windu figyelmeztette Skywalkert hogyha következő bolygófordulóig nem pusztítja el az ellenséges flottát akkor el kell halasztani az inváziót és ez könnyen a lakosság életébe kerülhet. Végül Anakin és Ahsoka csellel áttörték a blokádot így Kenobi és Windu tábornokok megkezdhették a bolygó felszabadítását. A droidok protonágyúi áttörték az Acclamator-osztályú rohamhajók pajzsait így azok nem tudtak landolni. Windu megparancsolta Obi-Wannak és Szellem századnak,hogy pusztítsa el az ágyúkat. Kenobi sikeresen teljesítette a feladatát és miután a szállítók leszálltak a csapatok Mace Windu vezetésével a főváros Lessu felé vették az irányt. A város bevételéhez egy helyi gerilla vezető Cham Syndulla segítségére volt szükség Syndulla nem akart tárgyalni a jedivel mert nem bízott benne a tárgyalást Orn Free Taa is ellenezte mert azt hitte Syndulla hatalomra akar törni. Miután megtudták,hogy a Szeparatisták Twi`lek falvakat bombáznak hajlottak a megegyezésre. A városba egy MTT rakterében akartak bejutni de leleplezték őket és kikapcsolták a plazmahidat. De Windu két társát átlökte a túloldalra ő maga pedig egy LÉP segítségével jutott át a másik oldalra. Sikeresen elbánt több tucat harci droiddal és egy AAT-vel, a klónok pedig visszakapcsolták a hidat. A betörő katonák legyőzték a várost védő szeparatista csapatokat,Windu pedig elfogta Wat Tambort.
Bolygó Pusztító

A szeparatistáknak olyan fegyver volt a kezükben amivel megnyerhették volna a háborút. Ezt a fegyvert Bolygó pusztítónak hívták. Egy nagy gömbalakú bomba volt ami ha felrobban képes elpusztítani egy egész bolygót. Mielőtt kipróbálhatták volna Windu sikeresen hatástalanította. Ám volt egy másik titkos fegyver is ami még csak építés alatt állt.
A Jedi Főtanács (YE 32)
Yoda Mace Windu Ki-Adi-Mundi
Plo Koon Saesee Tiin Even Piell
Yarael Poof Oppo Rancisis Yaddle
Eeth Koth Adi Gallia Depa Billaba
A Jedi Főtanács (YE 22)
Yoda Mace Windu Ki-Adi-Mundi
Plo Koon Saesee Tiin Even Piell
Coleman Trebor Oppo Rancisis Shaak Ti
Eeth Koth Adi Gallia Depa Billaba
A Jedi Főtanács (YE 19)
Yoda Mace Windu Ki-Adi-Mundi
Plo Koon Saesee Tiin Anakin Skywalker
Coleman Kcaj Kit Fisto Shaak Ti
Agen Kolar Stass Allie Obi-Wan Kenobi


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!