Bejelentésstar-wars1-6.5mp.eu
star wars4ever

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


Keresés a honlapon

Anakin SkywalkerAnakin Skywalker a Star Wars filmek talán legfőbb szereplője, akiből már fiatalon Jedi lovag vált. Ő volt az édesapja Luke Skywalkernek és Leia Organa Solonak, valamint ő a férje Padmé Amidalának. Az ő édesanyja Shmi Skywalker volt, édesapja nem volt (valószínűleg a midikloriánok nemzették). A Tatooine bolygón született. Ott talált rá Obi-Wan Kenobi mestere, Qui-Gon Jinn. Qui-Gon Anakinnal találkozva úgy gondolta, hogy felismerte a fiúban a jóslatokban szereplő személyt, aki majd helyreállítja az egyensúlyt és a harmóniát az Erőben. A Jedi mester annyira hisz felfedezettjében, hogy süket fülekre találnak nála a Jedi Tanács tagjainak figyelmeztetései. A magas rangú Jedik, köztük a befolyásos Yoda, úgy érzik, hogy a fiú veszélyes. Qui-Gon halálát követően Obi-Wan Kenobi lett Anakin mestere, majd hosszú eseménysorok eredményeként egyre inkább valaki más vált a Kiválasztottnak hitt fiúból, akit úgy neveznek, hogy Darth Vader.

Életrajz
Születése előtt (YE 42 előtt)
Gyermekkor(YE 42—YE 32)

„Ő a Kiválasztott, Ő hoz majd egyensúlyt az Erőbe!”
– Qui-Gon Jinn Obi-Wan Kenobinak

Felfedezése

Anakin Skywalker YE 42-ben született. Voren Na`al történész szerint a Tatooineon látta meg a napvilágot, de Anakin maga azt állította, hogy a Tatooinon csak három éves korától nevelkedett.

Anakin édesanyja Shmi Skywalker volt. Édesapja nem volt. Qui-Gon Jinn ezt azzal magyarázta, hogy a midikloriánok nemzették. 3 éves korában Anakint és édesanyját megvásárolta Gardulla a Hutt. Évekkel később Gardulla elvesztette őket egy fogadáson; így kerültek a toydari ócskáshoz, Wattohoz.

A Naboo-i királynőt szállító hajó hiper-hajtóműve megsérült, éppen ezért valahol le kellett szállniuk, hogy megjavítsák. Mivel a közeli bolygók közül a Tatooine volt az, ahová a Kereskedelmi Szövetség és a Szenátus hatalma nem terjed ki, úgy döntöttek, hogy ott szállnak le javítás céljából. Talán a véletlen műve, de valószínűleg a sors akarta így, hogy találkoztak az ifjú Anakin Skywalkerrel, valamint édesanyjával, Shmi Skywalkerrel. Qui-Gonn azonnal látta Anakinban kifinomult reflexeit, és érezte benne az Erő áramlását. A fiú ekkor még csak 9 éves volt, de már kitűnő szerkezeteket tudott építeni. Ezt a tehetségét C-3PO bizonyítja, amelyet édesanyjának készített. Anakin ezzel nem hagyta abba a munkáját, hanem tehetségét egy fogat építésébe fektette. Éppen másnap volt esedékes a fogatverseny, ahová Anakin is nevezni szeretett volna. Mivel Qui-Gonn bízott a gyermek tehetségében, úgy érezte, hogy hasznára lehet a fiú tehetsége és elszántsága. Qui-Gon meg egyezett a toydariai Watto-val, hogy ha Anakin megnyeri a versenyt, Watto elengedi a gyermeket, és magával viheti a távoli bolygókra.
Ifjúkora (YE 32—YE 22
Obi-Wan tanítványa
Későn megkezdett tanulmányainak tulajdonítják, hogy az ifjú komolyabb érzelmekkel rendelkezett, mint amit a Jedik megengedhetnek maguknak. Erős érzelmi szálak kötötték őt hátrahagyott édesanyjához, valamint titkolt szerelem fűzte a nála öt évvel idősebb Amidalához, akit később feleségül vett. Az ő gyermekeik Luke Skywalker és Leia Organa hercegnő. A Darth Maullal folytatott harcban az akkor még Jedi lovag Obi-Wan Kenobi mestere, Qui-Gon Jinn legyőzetett az ifjú Sith lovag kezei által. Obi-Wan bosszúállását követően Qui-Gon utolsó kívánsága az volt padawanja felé, hogy tanítsa ki a Kiválasztottnak hitt Anakint. Obi-Wan tiszteletben tartotta mestere kérését, és még a Jedi Nagytanács tudta nélkül is kitanította volna a fiút. A Jedi Tanács -bár éreztek közömbösséget a fiú iránt- végül elfogadta, hogy Obi-Wanból mester legyen, Anakin Skywalker mestere.

Jedivé válás
A Kirajzás

Anakint és Obi-Want a Barlokra küldték, hogy megfigyeljék az erőszakos Jedi Lovagot, Jorus C`baothot és félénk padawanját, Lorana Jinzlert, miközben azok közvetítettek a Kereskedőtestület és a Barlok között. Nem tudták, hogy Kinman Doriana Darth Sidious parancsára merényletet kísérelt meg a tárgyaláson, melynek hatástalanítása után C`baoth olyan presztízsre tett szert, ami kedves terve, a Kirajzás addig nehézkes előkészületeit segítette. Anakint mesterével újra az akaratos Jedi Mester, C`baoth megfigyelésére küldték, azzal a paranccsal, hogy tartsanak vele a Kirajzáson egészen annak utolsó állomásáig az ismert galaxisban. Obi-Wan nem helyeselte Jorus viselkedését, a terv felügyelete közben több esetben is összezördült a Jedi Mesterrel. Ugyanakkor az önfejű és arrogáns C`baoth nem vette figyelembe Obi-Wan jó tanácsait, örült, amikor padawanjával együtt elhagyta a Kirajzás fedélzetét a Roxuli mellett. Annak ellenére, hogy mestere többször összezördült Jorusszal, Anakin nagyon tisztelte C`baothot, akiben nagy vezetőt látott. Ez a látásmód később szerepet játszott abban, hogy úgy gondolta, a galaxis jobb kezekben van Palpatine uralma alatt.
Küldetés az Andarára
Yaddle áldozata
Jenna Zan és Roy Teda nyomában
Szembeszállás régi ellenfelekkel
Felnőtté válás
Felnőtt élet (YE 11—YU 4)
Újra Amidalával
Visszatérés a Tatooine-ra
Anakint szörnyű rémálmok kezdték gyötörni. Azóta, amióta elhagyta szülőbolygóját és vele az édesanyját, Shmit. Látta édesanyját szenvedni, kínlódni. Ő is érezte a fájdalmat, amit az édesanyja. Anakin nem tévedett, ugyanis Shmit valóban kínozták, Tatooine söpredékei, a buckalakók. Miután elrabolták Anakin édesanyját, kifeszítették és korbáccsal, ostorral kínozták, bár okuk nem volt rá.
Shmi Skywalker sírja

Anakin azt a feladatot kapta a Jedi Tanácstól, hogy védje meg Padmé Amidalát és vigye haza a Naboora, és maradjon is ott. Anakin azonban nem bírta már tovább az állandó gyötrő rémálmait, és úgy döntött, elmegy az édesanyjához vissza, a Tatooinera. Padmé nem akarta elengedni egyedül a szerelmét, ezért úgy döntött, hogy vele tart. Amikor megérkeztek, Watto közölte velük, hogy eladta Shmit egy Cliegg Lars nevű gazdálkodónak, Lars pedig elvette feleségül, és felszabadította Anakin édesanyját. Wattotól megtudták, hogy Larsék Mos Eisley másik végében laknak. Anakin azonnal odasietett, de anyját nem találta ott. Megtudta, hogy kik rabolták el, és máris elindult anyja kiszabadítására, bár tudta, hogy nagyon kevés az esély, hogy még él. Még élt, de szörnyen rossz állapotban volt. Ruhája szakadt volt, arca sebes, véres. Még utoljára el tudta mondani fiának, hogy mennyire szereti, majd meghalt. Anakinon úrrá lett a harag, a gyűlölet, a düh, az indulat és ezektől az érzelmektől telve lemészárolt minden buckalakót.
A geonosisi csata
Dooku gróf Sith villámokat szór ellenfelére

A Geonisisi csata után Obi-Wan és Anakin üldözőbe vették a Padmé Amidala elleni támadás merénylőjét, Dooku grófot. A gróf megállt és megvárta a két Jedi lovagot. Kezdetét vette Anakin első párbaja egy Sith lovag ellen. Az ifjú padawan meggondolatlanul rátámadt a Sith lovagra, ám az fájdalmas Sith villámokat szórva rá, megállította a fiút. A tapasztaltabb Obi-Wan kivédte a támadást. Később a fénykardpárbajban Obi-Wan és Dooku között Dooku került ki győztesen, és legyőzte a Jedi mestert. A végső csapásra készült, amikor Anakin beugrott és lézerkardjával kivédte Dooku csapását, amelyet Obi-Wannak szánt. Végül ők ketten kerültek egymással szembe, és a még éretlen és tapasztalatlan Anakin kudarcot vallott, és a Sith levágta Anakin jobb karját. Ez bosszúvággyal töltötte el Anakin lelkét, és már alig várta, hogy újra szembe kerüljön a gróffal.
Házasság Padméval

Anakin újra hazakísérte Padmét a Naboora, ahol mindenki tudta nélkül, titokban összeházasodtak, bár Anakin tudta jól, hogy ilyet tilos tennie egy Jedi lovagnak, és tudta azt is, hogy ezzel a cselekedettel megszegte az esküt, de a szerelméért még ezt is bevállalta. Most csókolták meg egymást először, mint férj, és feleség.
A klónok háborúja
A Sötét Kszáló
Az ohma-d`uni csata
A muunilinsti csata és a Yavin 4-i párbaj
Harc a Skye-on
A Cortosis harci droidok felemelkedése
A jabiimi ütközet
Az aargonari csata
Harc a Zaadjan
A rendikli csata és következményei
A christophsisi ütközet
Egy hutt megmentése
A Köztársaság rabszolgái
A Malevolence-válság
Támadás szeparatista hajógyárak ellen
Fogatverseny-harc
Küldetés a Taloraanra
A Jan Fathan-i csata
Egy barát elvesztése

Grievous tábornok blokád alá vette a Bothawui bolygót. Anakinra és flottájára hárult a feladat, hogy akadályozzák meg Grievous tábornok bolygó fölött aratott győzelmét, aki a bolygó körül lebegő aszteroida mezők közé bújt, ezzel védve meg magát és flottáját Anakintól. Azonban a jeditábornok kieszelte, hogy leküldi az AT-TE típusú lépegetőket a közeli, nagyobb aszteroidára, hogy hátulról megtámadva csapdába ejtse a támadásba lendülő Grievous hajóját. A terv sikerrel járt.
A droid tábornok újabb menekülésre fogta magát, ismét otthagyva alulmaradt flottáját. Anakin Skywalker azonban üldözőbe vette a tábornok menekülő hajóját, azonban a sajátja is megsérült, így Grievous tábornok akadálytalanul beléphetett a hiper-űrbe, Anakin pedig ájultan lebegett hajójával és R2-D2-vel az űrben. Arra eszmélt, hogy immár saját flottája egyik cirkálóján van, majd megtudta, hogy egy Rex nevű klónparancsnok mentette ki az űrből, de csak őt, ugyanis
Anakin Skywalker, R3-S6 és Ahsoka Tano a guberáló hajón
R2-D2-nek nyoma veszett. Ez semmiképp nem volt jó hír, ugyanis Anakin nem törölte a droid memóriáját, így abban megtalálható volt a Köztársaság minden haditerve, katonai helyzete. Anakin azonban nem csak ezért indult az asztro-droidja keresésére, ugyanis érzelmek is fűzték őt R2-D2-höz. Ameddig az asztro-droidját meg nem találta addig az Ashokától kapott R3-S6-ot használta helyette. Végül Anakin hajójának és más hajóknak a roncsai között megtaláltak Ashokával egy guberáló hajót is, amely összegyűjtött minden értékes tárgyat a csataterekről. Elmentek és leszálltak a hajóra, majd a guberálótól megkérdezték, hogy nincs-e nála egy R2-es egységű asztrodroid, mire ő azt mondta, hogy nincs nála olyan. Ebből Obi-Wan arra következtetett, hogy R2-D2 valószínűleg megsemmisült, valamint elmondta Anakinnak, hogy Grievous valószínűleg építtetett egy titkos lehallgató állomást, amelynek köszönhetően le tudja hallgatni a rádióadásaikat. Anakin elindult az állomásra R3-S6 -el, aki ügyetlenül a gazdája parancsa ellenére bekapcsolta Anakin jeladóját, így a flotta azt hitte, bajban van. Mikor anakin elért Grievous-höz, azonnal tüzet nyitottak rá, azonban Ahsoka és a Rex nevű parancsnok kimentették őt, majd a hiper-űrbe ugrottak.
Gunray elfogása
Dooku elfogása

A Dooku gróf elfogására tett kísérlet közben Anakin Skywalkert elfogták és börtönbe zárták. Mestere, Obi-Wan Kenobi azonban a segítségére sietett. Elment Anakin utolsó ismert tartózkodási helyére, egy szeparatista hajóra. A mentőakció hamar sikerrel járt, Anakin pedig megmenekült a fogságból. Miután Anakin elmondta, hogy maga Dooku is a hajón van, azonnal elindultak a keresésére. Azonban alighogy beléptek a csarnokba, ahol Dooku éppen meditált, a gróf azonnal elmenekült egy lift szerű ülőalkalmatosságon, amelyen éppen ült meditálás közben, és ami lefelé, a hangárba vezette a grófot. Eközben azonban köztársasági cirkálók léptek a rendszerbe és megostromolták a gróf hajóját, miután Anakin beugrott a lyukba, ahol nemrég még az ülő alkalmatosság állt, rajta Dooku gróffal. A hangárba érve Dookunak sikerült hajóra szállnia és elmenekülnie. Ugyanígy tett Anakin és Obi-Wan is, majd üldözőbe vették a grófot. Hajójuk lövedéke el is találta a gróf hajóját, így az zuhanni kezdett a közeli bolygóra. Odaérve Anakin és mestere betértek egy barlangba, ahol Dooku közelségét érezték. Azonban a barlan sziklái rájuk zuhantak, valószínűleg Dooku keze által. Hajójához visszaérve Dooku összeütközésbe került a kalózokkal, akik addigra már kiszemelték maguknak a gróf hajóját. A kalózok vezére, Hondo Ohnaka felajánlotta hogy elszállítja a grófot saját bolygójára, a Florrumra, cserébe némi fizettséggel, illetve Dooku hajójával. A bolygóra érve kiderült, hogy a kalóz jól tudja, hogy kicsoda valójában Dooku: hogy ő a dorid hadsereg és a Kereskedelmi Szövetség fővezére, illetve vezetője. A fénykardjáért nyúlva Dooku azt tapasztalta, hogy azt már korábban elvették tőle, tehát azt is jól tudják, hogy ő sith-nagyúr. Eközben Anakin Skywalker és mestere kiszabadultak a barlang csapdájából és a bolygóra érkező Ashokával közölték, hogy Dooku kicsúszott a kezeik közül. A kalóz vezér fenyegetést küldött, személyesen Palpatine főkancellárnak, általa pedig az egész Köztársaságnak. Ezt annak ellenére tette, hogy Dooku azt javasolta neki, hogy a Kereskedelmi Szövetség biztosan több váltságdíjat fizetne érte.

Dooku gróf fogoly
Galaktikus Köztársaságtól 1.000.000 köztársasági kreditet kért, fűszerben egy fegyvertelen diplomata hajón. Palpatine azonban követelte a kalóz vezértől (azaz annak hologamjától), hogy bizonyítsa be, hogy a gróf valóban életben van. A bizonyítékot megkapta. Végül Padmé Amidala azt indítványozta, hogy küldjék el Anakint és Obi-Want leellenőrizni, hogy a gróf valóban él-e, ugyanis Palpatine szerint hologramot bárki tud csinálni. A Florrum-ra érve a kalóz vezér meghívta őket egy italra, Obi-Wan azonban ezt ellenezte, mondván, hogy ők csupán ellenőrizni jöttek, hogy Dooku gróf valóban életben van-e. El is kísérték őket Dooku cellájába, ahol megbizonyosodtak róla, hogy a gróf valóban él és fogoly. Ezután, kilépve a cellából a kalóz ismét csak arra kérte Anakint és mesterét, hogy vegyenek részt és igyanak egy banketten, amelyet pont akkor rendeztek. A két jedi belement az ajánlatba, a felkínált italt azonban elcserélték szomszédaikéval, akik mellettük ültek. Így megúszták az abba kevert altató hatását, legalábbis azt hitték. Elkábultak, így a kalózok őket is foglyul ejtették és hozzákötözték mindkettőjüket Dooku grófhoz. A kalóz ezzel azt akarta elérni,
Dooku bosszúból megfolytja a Hondo Ohnakának barátját
hogy ha megkapja a már úton levő fűszereket a sith lovagért, a jedikért és kérhet váltságdíjat. Eközben a kalóz vezér egyik barátja azt tervezte, hogy az érkező fűszert ellopja gazdájától mielőtt az ideérkezik. Anakin, Obi-Wan és a hozzájuk kötözött Dooku szökési kísérleteket tettek. A fűszert Jar-Jar Bink szenátusi képviselő akarta eljuttatni a kalózoknak, azonban hajójuk lezuhant, őt magát a mellette levő klónokkal együtt megtámadták. Eközben egy szökés kudarca után a kalóz vezér megkínozta a három foglyot, elektromos inpulzusokat vezetve testükbe. Jar-Jarnak köszönhetően azonban az áram teljesen elment a bázison, Anakinék pedig megszökhettek és visszaszerezhették elkopzott fénykardjaikat. Dooku elérte a kalóz vezér barátjának a hajóját, bosszúból pedig halálra folytotta azt, ezzel jelezve, hogy a kalózok nagy támadásra számíthatnak a droidseregtől ezért a tettükért. Eközben a kalóz vezért túszul ejtve Anakinék is sikerrel elérték a hajót, amelyen érkeztek és megkönnyebülésükre végre elhagyhatták a bolygót.
A quelli ütközet
A mariduni csara
Harc az Orto Plutinán
Az Orto Plutonia bolygón egy állomást megtámadtak. Minden jel arra mutatott, hogy nem más, mint maguk a szeparatisták voltak a rajtaütés elkövetői. Anakinra és Obi-Wanra hárult a feladat, hogy a Pantora két vezetőjével leellenőrizzék, hogy vajon mi történhetett pontosan a holdon. Beérve a bázisra, alapos megfigyelés után Obi-Wan arra jutott, hogy a megfagyott klónokat nem droidok ölték meg, ugyanis lövedéknek nyoma sem volt a testükön. Eközben Anakin a hegy aljánál (amelyen a bázis volt) várt mestere jelzésére, hogy tiszta-e a levegő. Végül Anakin is felment a bázisra, majd egy holo-felvételen látták, amint egy doridot éppen megöl egy különös, szőrős, fehér élőlény. Amikor leértek, alaposabban is körülnéztek a bunker környékén, majd Obi-Wan egy tükörszerűséget vélt felfedezni egy hóborította hegyoldalon. El is indultak a jelenség felé. Odaérve egy egész törzs Taaz
A Pantora lakói.
fogadta őket azokból az élőlényekből, amelyből egyet már láttak a holo-felvételen. Viszonylag békésnek tűntek, ugyanis nem próbáltak meg rátámadni Anakinra és mesterére. Végül sikerült békét kérniük a törzsfőnöktől, aki egy hatalmas öleléssel bizonyította, hogy örömmel látja őket legközelebb is, amennyiben továbbra is békés a szándékuk a jediknek. Obi-Wan (visszaérve saját bázisukra) közölte az államelnökkel, hogy ez a bolygó az ő tévhitével ellentétben lakott, aki erre háborút akart szítani a hold-lakókkal. Végül abban maradtak, hogy az államelnök, Chi Cho,Riyo Chuchi szenátor, Anakin, Obi-Wan és a klónok elmennek a törzsfőnökhöz. ott azonban Chi Cho államelnök megsértette a törzsfőnököt és az egész törzset, amiből pedig az következett, hogy immár a törzs sem akarta a békét, háborút fújtak. Anakin és Obi-Wan megparancsolták Rexnek, hogy ő és katonái vigyázzanak Chi Chora a harc közben. A klónok és az államelnök el is indultak a harcba, út közben
Chuchi szenátor békét kér a Taazok vezérétől
azonban csapdába estek. A hold-lakók a hó alól kibukkanva rávetették magukat a klónokra és bekerítették őket. Ezután sikerült elmenekülniük. Obi-Wan arra kérte Chuchi szenátort, hogy tárgyaljon ő a törzsfőnökkel, mert benne nagyobb a diplomatai képesség, mint az államelnökben. Mikor repülőjükön megérkezett az erősítés az államelnök számára rajta Anakinnal, Obi-Wannal és Chuchi szenátorral, Rex jelentette, hogy Chi Cho halálosan megsebesült. Ezután, nem sokkal később az államelnök valóban meghalt. Mostmár Chuchi szenátoron múlt, hogy mi lesz a klónok sorsa, ugyanis a Talz-ok sokszoros túlerőben voltak és csak arra várta, mikor ad rá valaki okot, hogy újabb támadásba lendüljenek. Chuchi szenátornak sikerült megkötnie a békét, és megígérte a Talzoknak, hogy függetlenek lesznek és nem zaklatja őket ezentúl senki.
A Kék árnyék Vírus fenyegetése
Küldetés az Iegóra
A rylothi csata - harc a bolygó felett
A főváros visszafoglalása
Szenátusi túszejtés
Felucia és következményei
Holokronvadászat
A gyermek kiszabadítása
Kém a Galaktikus Szenátusban
A második geonosisi csata
Csatározás agyférgekkel
Vadászat Grievous után
A fénykard elvesztése
Vadászat Ventress után
"Szellemkéz
Átalakulás Vaderré=
A kancellár kiszabadítása
Áttérés a Sötét Oldalra

Anakin kezdte érezni, hogy valami nincs rendjén vele. Ezt érezte már gyermekkorában is, érezte akkor is, amikor a Buckalakók hidegvérrel megölte, és érezte akkor is amikor a fegyvertelen Dooku gróffal végzett. Nem tud uralkodni az érzelmein, köztük is főleg a Padmé iránt táplált érzelmeken. Amióta megtudta, hogy titokban feleségül vett szerelme gyermeket vár tőle, egyre csak álmok kezdték gyötörni, amelyben Padmét látta szenvedni és meghalni a szülésben. Ez nagyon aggasztotta, ezért Yoda mesterhez fordult segítségért. Az idős Jedilovag olyan tanácsokkal látta el Anakint, amelyet ő soha nem lett volna képes elfogadni és megállapította, hogy amit Anakin lát az nem más, mint a jövő. Furcsa módon Palpatine főkancellár hivatta az ifjú Jedilovagot. Anakin érezte, hogy régi barátja és mentora fontosat szeretne vele közölni. A főkancellár elmesélt neki egy Sith legendát egy Darth Plagueis nevezetű Sith nagyúrról. Elmondta, hogy Plagueis képes volt rávenni a midikloriánokat, hogy teremtsenek életet. Palpatine állítása szerint a Sith nagyúr olyan behatóan ismerte az Erőt, hogy képes volt visszahozni bárkit akár a halálból is. Anakin erre felemelte a fejét, hiszen ha ő tényleg a jövőt látja álmaiban, akkor ezen képesség elsajátításával megtudja menteni a szerelmét a haláltól.

Miután Anakin kiderítette a szörnyű igazságot, mely elfedte Palpatine főkancellár igazi kivoltát, hogy ő az a Sith nagyúr, akit a Jedik hosszú idők óta keresnek, ő állt mindennek a háta mögött, az ő műve volt minden, még a háború is, Anakin jelentette a Jedi-tanács egyik vezető tagjának Mace Windunak a meglepő és váratlan hírt.
Mace Windu maroknyi Jedilovaggal azonnal a főkancellár irodájába sietett, hogy letartóztassák, ám Palpatine már várt rájuk. Előrántotta Sith-fénykardját, amelyet gyakran a Szenátusi-irodaépületben lévő neuránium szoborműbe rejtett. Amikor hosszadalmas küzdés után Windu mester már csaknem legyőzte a Sithet, Anakin megjelent, hogy Palpatine segítségére siessen, mégpedig azért mert Sidious volt az, aki birtokában volt annak a titoknak, amellyel megmentheti Padmé életét.
Mace Windu szörnyű halála

Anakin ezen reménykedés ködében észre sem véve mit tesz, levágta Windu mester karját. Ezután Sidious fájdalmat keltő Sith-villámokat szórt ellenfelére, és az kirepült az épület erkélyéről, ahol addig harcoltak.
Egy végzetes választás
Darth Vader felemelkedése
Támadás a Jedi Templom ellen

Miután Anakin esküt tett új mesterének, Darth Sidious a legfontosabb feladatnak azt tartotta, hogy végezzenek ki minden Jedilovagot szerte a galaxisban. Tanítványára hárult a feladat, hogy elmenjen a Jedi-templomba és öljön meg minden egyes Jedit, köztük az ifjú növendékeket, padawanokat és újdonsült Jedilovagokat. Anakin egy egész klón zászlóaljat magával véve megostromolta a Jedi-templom épületét. Ám a Jedik nagy részét nem a klónok ölték meg, hanem ő maga. Hatalmas tombolásba kezdett a Jedi templomban, amely 13 évig az otthona volt. Ezzel Anakin eldobta magától sorsát, hogy ő a Kiválaszott, és megpecsételte a Jedik sorsát.
Mustafari küldetése

Ez volt a már Darth Vadernek nevezett ifjú Jedi életének legnagyobb fordulópontot képező küldetése. Új mestere bízta meg, hogy végezzen a szeparatista vezetőkkel, köztük a Nabooi csatában kiemelkedő szerepet játszó Nute Gunray-el. Az uralkodó ezzel akarta megakadályozni, hogy a "Kereskedelmi Föderáció" további droidegységet gyártson, illetve képezzen. Az egykori Jedi lovag kíméletlenül bánt a szakadár vezetőkkel. Nute Gunray kegyelemért esedezett, de ő kegyetlenül egy pillanat alatt végzett vele, tudván, hogy elnyeri jutalmát Darth Sidious-tól, miszerint megmentheti szerelmét a haláltól. Feladata eredményeként a bukott Jedi lovag (új mestere szavaival élve) helyreállította a békét és az igazságot a Galaxisban.
Testvérek harca
Anakin és Obi-Wan Kenobi harca
A dühtől elvakultan Anakin az Erővel majdnem halálra fojtotta szerelmét, aki azonnal hozzá sietett a Mustafar rendszerbe, amikor megtudta Obi-Wantól, hogy Anakin átállt a sötét oldalra.

Kezdetét vette két testvér harca. Két testvér harca, akik hosszú időn át együtt voltak, szinte minden idejüket együtt töltötték, és most mindennek vége. Obi-Wan rájött, hogy a tanítványából már semmi nem maradt. Darth Vader felemésztette őt. Az erők egyenlők voltak, szinte minden mozdulatuk azonos volt, előre tudták a másik lépését. Mindkettejüknek nehéz dolguk volt. A hosszú harc végén Anakin önteltségtől telve elkövetett egy végzetes hibát, amely azt eredményezte, hogy Obi-Wan egy mozdulattal levágta mind a két lábát és egyik karját. Ezután otthagyta tanítványát az égő lávafolyó mellett, amely szinte teljesen elégette Anakin Skywalkert, és helyette csak egy mély sebet hagyott, Darth Vadert.
Anakin a maszk mögött


Szörnyű sérülései ellenére Darth Vader életben maradt. Miután mestere a Mustafarra érkezett azonnal betegszállítót hozatott, és elszállítatta őt saját orvosi laboratóriumába. Különböző orvosdroidok művégtagokat tettek fel neki, ezzel iszonyú fájdalmat okozva a kudarcot vallott Vadernek. Egy csillogó asztalon hűtőberendezéssel felszerelt ruhát kapott, és egy maszkot, amely örökké megpecsételi az életét. Ez a maszk tartja életben. Bár Sidious elégedett, hogy Anakin dühe sértetlenül tovább él, Darth Vader nem az, amire Sidious számított. Nem tökéletes tanítványa a Sith örökség továbbvitelére.
A sötét oldalon(YE 18 - YU 4)

„Obi-Wan! Még van benne jóság! Tudom... tudom, hogy van!”
– Padmé Amidala utolsó szavai, Obi-Wan Kenobinak

A titkos tanítvány (YE 18 - YE 2)
Az ifjú gyermek elveszi Vader lézerkardját.
Csupán maroknyi Jedi lovag maradt szerte a galaxisban, akik sikeresen túlélték a 66-os parancsot. Az uralkodó kémjei felfedeztek néhány túlélőt ezek közül. A vukik otthonában, a Kashyyykon érzékeltek egy hatalmas Erőt, amely valószínűleg egy Jeditől származott. Darth Vader kapta a feldatot, hogy semmisítse meg a lovagot. Vader a Kashyyykon leszállva habozás nélkül elindult a Jedi lovag felé, aki már tudta, hogy előbb-utóbb rátalálnak. A gonosz Sith nagyúr kíméletlenül végzett az útjába kerülő lakosokkal, a vukikkal, akik a Jedi lovagot védelmezték. Végül Vader elért a Jedi elé, és készen állt, hogy összecsapjanak. Ezúttal nem volt túl nehéz győzelme a Sithnek. Könnyűszerrel legyőzte volna a már fojtogatott Jedit, ám ekkor egy gyermek, (a Jedi lovag gyermeke) a háta mögül egy laza Erő-húzással elvette a sötét nagyúrtól a fénykardját, és le is szúrhatta volna vele, ám ekkor a Birodalom katonái jelentek meg, akik Vader parancsa nélkül le akarták lőni az ifjú padavant, de Vader ezt nem hagyta. Visszavéve a gyermektől a kardot, kivédte a felé suhanó lézer lövedékeket. Mindezek után magával vitte a fiút, és a hajóján elrepültek a vukik világából. A Sith érzett valamit a gyermekben, valami hatalmas erőt, és tudta, hogy ez hasznára válhat ezekben a vészterhes időkben.

Azzal, hogy Vader megvédte a gyermeket, elárulta mesterét, és talán az egész Birodalmat. A fiú hosszadalmas kiképzése után készen állt arra, hogy beteljesítse Vader igazi célját, hogy megölje a megmaradt Jedi lovagokat. Az újdonsült Sith lovag, Galen Marek (álnevén Starkiller) első célpontjául Vader egy Rahm Kota nevű tábornokot jelölt ki, aki eltűnt a 66-os parancs bevégezte idején. A fiú sikersen végzett a tábornokkal és mestere színe elé vitte annak fénykardját. A második célpont Kazdan Paratus volt, aki a Raxus Prime légkörében bujkált. A titkos tanítvány vele is végzett. Harmadik, és egyben utolsó célpontja pedig Shaak Ti volt, aki a Jedi Nagytanács vezető tagja volt korábban. A fiú őt is megölte, ám amikor mesteréhez visszaérkezett, Darth Sidious már ott volt, akinek a kémjei beszámoltak Vader árulásáról. Ahhoz, hogy Vader bebizonyítja hűségét mesterének, meg kellett ölnie a fiút. Ő persze úgy tett, mintha megtette volna, ám mindent csak a látszat kedvéért tett, és egy laboratóriumban újraélesztette titkos tanítványát.
Mindezek után a fiú bosszútól haragosan elindult, hogy szembeszálljon Vaderrel, akit már nem tartott a mesterének. El is érkezett a döntő ütközet
Darth Vader és volt tanítványa összecsap.
pillanata, amelynek helyszíne az első Halálcsillag volt. Már úgy tűnt, hogy Vadert legyőzi, a fiú azt vette észre, hogy az uralkodó kezére játszik, hiszen neki pontosan olyan tanítvány kell, mint ő. Kota próbálta megakadályozni, hogy a fiú áttérjen Sidious oldalára, ezért rátámadt az uralkodóra, aki védekezésképpen erő-villámokat szórt rá. Hogy Starkiller ezt megakadályozza, azonnal rátámadt Sidiousra, és otthagyta Darth Vadert, aki már a vereség küszöbén állt. Végül hosszú és fájdalmas küzdelem után Galen Marek meghalt, Darth Sidious Erő-villámai és keze által. Azzal, hogy feláldozta magát, elérte, hogy Bail Organa és a lázadó vezetők megszabaduljanak fogságukból és létrejöjjön a Lázadók Szövetsége.
A Halálcsillag terveinek keresése(YE 0)

Leia Organa, valamint Antilles kapitány vezetésével a Lázadók szövetsége ellopta a Halálcsillag féltett terveit a Birodalom kezei közül. Az uralkodó Vadert küldte, hogy szerezze vissza a fontos adatokat. Vader máris elindult egy egész flotta Csillagrombolóval, hogy a lázadók nyomára bukkanjon. Amikor megtalálta oőket, az űrhajójukat a vonónyaláb segítségével a Csillagromboló belsejébe vonzotta, ezzel megakadályozva, hogy elmeneküljenek. A terveket nem találta a hajón, csupán Leia Organát, aki azt állította, hogy csupán diplomáciai ügyet akartak éppen végrehajtani, ám Darth Vadert nem tudta meggyőzni. Eközben egy mentőkabin hagyta el a Csillagrombolót és a Tatooine felé tartott, rajta R2-D2-val és C-3PO-val, akiknek a Halálcsillag tervei a birtokában voltak. Vader egyik tisztje jelentette, hogy egy kabin elhagyta a hajót. A Sith nagyúr biztos volt benne, hogy abban a kabinban vannak a tervek, amiket a lázadók elloptak.
Találkozás egy öreg ellenséggel
Darth Vader legyőzi öreg ellenfelét, Obi-Want
Az öreg Ben-Kenobi és Luke Skywalker elindultak, hogy megmentsék a fogságba esett Leia hercegnőt. Ehhez azonban egy nagyon gyors hajóra volt szükségük, amelyet Mos Eisley kikötőjében biztosan találnak. Itt találkoztak Han Solo kapitánnyal és Chewbaccával, a két csempésszel, akiknek birtokukba volt a Galaxis egyik leggyorsabb hajója, az Ezer Éves Sólyom. Amikor elértek a Csillagrombolóhoz, ahol a hercegnőt fogva tartották, Ben Kenobi újra szemtől szemben állhatott a bukott Jedi lovaggal, egykori tanítványával, Darth Vaderrel. Az idős Obi-Wan ezúttal nem tudott győzelmet aratni, ugyanis a dühtől megtelt régi tanítványa túlnőtte magát Obi-Wanon és ezt ő is tudta, ezért úgy döntött, megadja magát a Sith nagyúr előtt, aki habozás nélkül megölte egykori mesterét, nem tudván, hogy Obi-Wan "rálelt az útra, amely visszavezet az Erő honából", hála Qui-Gonn tanításainak, ugyanis Qui-Gon elérte a halhatatlanságot.
Az Első Halálcsillag védelme

A Lázadók Szövetsége azokat a terveket felhasználva, amelyeket a lázadók elloptak, Mon Mothma tervei szerint kitalálták hogyan lehetne ezt a gigantikus fegyvert elpusztítani, és ezzel hatalmas sebet okozni a Galaktikus Birodalomnak. Máris lázadó hajók egész flottája közelítette meg a masszív űrállomást, és Luke Skywalker vezetésével megközelítették azt a nyílást, amelyen egy bombát bedobva felrobbanthatják a Birodalom fegyverét, amellyel akár egy bolygót is elpusztíthattak. Darth Vader eközben ellenállt saját, válogatott pilótákból álló T-Vadász hajóflottájával, és megpróbálta megakadályozni, hogy az ifjú lázadó végrehajtsa tervét. Érezte a fiúban az Erőt. Tudta, hogy Anakin Skywalker gyermeke, és azt is tudta, hogy nagy veszélyt jelent rá és az Uralkodóra nézve az ereje. Az első Halálcsillag elpusztulásával ez a gondolat csak megerősödött benne a fiúról.
A lázadó támaszpont keresése

Vader több ezer birodalmi kutasz droidot küldött szét a galaxis minden bolygójára, csillagára, holdjára. Úgy tűnt, hogy megtalálta azt, amit keresett, a lázadók féltett támaszpontját, amely addigra úgy kiépült, hogy csak egy gigantikus méretű sereggel tudta megközelíteni a Birodalom. A fejlett fegyverzet mellett a lázadók csak maroknyi sereggel rendelkeztek az ellenség seregeihez képest. Darth Vader több lépegetőt is küldött a támaszpont ostromlására, sikerrel. Elpusztította a pajzsgenerátort, amely addig a [Hoth] bolygót védelmezte. Amikor aztán Vader belépett a titkos bunkerbe a lázadóknak már hűlt helyük sem maradt, amely rossz hír volt a Birodalom számára.
Beszélgetés Darth Sidiousszal(YU 3)
Vader azt az üzenetet kapta, hogy az uralkodó beszélni óhajt vele.Darth Sidious közölte vele, hogy új ellenségük van. Nem kizárt, hogy Anakin Skywalker sarjadéka. Vader ezt hitetlenkedve ellenezte, de biztosította mesterét, hogy a fiú túl fiatal ahhoz, hogy bármennyi veszélyt is jelentsen a Sithekre nézve, különösen, mert Obi-Wan már nem tudja tanítani, és tudomásuk szerint nincs más Jedi mester a galaxisban. A bukott Jedi végül rájött, hogy csak egyetlen megoldásuk maradt: Lukenak át kell térnie a Sötét Oldalra, különben meghal.
Darth Vader közli az igazságot fiának
Apa és fia

„Obi-Wan sohase mondta el neked mi történt apáddal.”
„Épp eleget mondott! Elmondta, hogy te ölted meg.”
„Nem. Én vagyok az apád.”
–Darth Vader és Luke Skywalker

Luke Skywalker, miután megérezte, hogy barátait veszély fenyegeti, azonnal elsietett a Dagobah-ról, ahol addig Yoda mester tanította az ifjú Skywalkert. A Bespin lebegő felhővárosra érkezve Darth Vadert érezte meg, és annak hatalmas erejét. Bár Luke még nem volt felkészülve arra, hogy összeütközzön egy Sith lovaggal, szembeszállt Vaderrel. Ám a sötét lovag felülkerekedett és legyőzte a még gyenge és képzetlen Luke-ot. Darth Vader mostmár biztosan érezte azt, hogy az a fiú, aki vele szembeszállt, egykori önmaga, Anakin Skywalker gyermeke, és ezt közölte is ellenfelével, akit nagyon megrendített a szörnyű igazság.
A végső harc(YU 4)

Luke - bár nem sok idő telt el legutóbbi összeütközésük óta - újra kész volt szembeszállni apjával, mivel tudta, hogy Yoda halála után, ő az utolsó Jedi lovag. Csak ő tudja tovább adni mind azt, amelyet a Jedik évezredeken és generációkon át fenntartottak és tanítottak, így hát nem maradt más választása. Darth Sidious eközben a második Halálcsillagra érkezett, hogy megkettőzze az építés tempóját, amelyet a Birodalom emberei folytatnak, és így megkísérelhette áttéríteni Anakin Skywalker fiát az ő oldalára, hogy egy sokkal erősebb és fiatalabb tanítványa legyen, mint az előző.
Darth Vader az uralkodó elé vitte a fiút, aki tudta, hogy mik a szándékaik. Sidious próbálkozott, hogy áttérítse, de ő nem engedett a Sötét Oldal csábításának, mint egykor apja. Ám szembeszállt és harcolt Vaderrel, pontosan tudta, hogy ez az, amit az uralkodó elvár tőle, ezért eldobta lézerkardját
Darth Sidious a mélybe zuhan Anakin keze által
és nem harcolt tovább. Ekkor Sidious szörnyű és fájdalmas Sith villámokkal támadta meg a védtelen fiút, aki apjától kért segítséget, abban reménykedve, hogy maradt még benne jóság és, hogy Anakin Skywalker nem halt meg. Darth Vader, amint látta fia szenvedését, egyszer csak, mintha újjá született volna benne egy régi érzés, amelyet Padmé iránt érzett egykor, és hogy mennyire vágyott már a gyermekeire, és hogy együtt legyenek Padméval. Szembeszállt mesterével, erős, mechanikus karjaival felemelte és a mélybe taszította Sidioust, ezzel megmentette fiát a biztos haláltól.
Anakin Skywalker visszatért(YU 4)
Azzal, hogy Vader szembeszállt mesterével, bebizonyosult, hogy Qui-Gon nem tévedett, amikor érezte az akkor még gyermek Anakinban a jóságot, és látta benne azt a személyt, akiről a próféták írnak, a Kiválasztottat. Nos, valóban Anakin Skywalker volt a Kiválasztott. Ő hozott egyensúlyt az Erőbe azzal, hogy megmentette fiát, és ezzel az egész Jedi Rendet. Hála neki, fia belekezdhet új Jedik tanításába, átadhatja tudását másoknak, és fent tarthatja mind azt, amelyet elődei generációkról generációkra adtak tovább. Mindenki Anakin Skywalkernek köszönheti, hogy a Galaktikus Birodalom
A Kiválasztott
összeomlott, és a Lázadók Szövetsége győzedelmeskedett. Neki köszönhetik, hogy az uralkodó meghalt, és magával vitte a Sithek titkát, és a gyűlöletet.
A Jedi Főtanács (YE 19)
Yoda Mace Windu Ki-Adi-Mundi
Plo Koon Saesee Tiin Anakin Skywalker
Coleman Kcaj Kit Fisto Shaak Ti
Agen Kolar Stass Allie Obi-Wan Kenobi

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!